Pages

lauantai 28. joulukuuta 2013

Kahdet kirjoneulotut lapaset


Joulu saapui nopeasti, ja pyhät menivät yhtä nopeasti. Joulukortteja en tänäkään vuonna kerinnyt askartelemaan. Ajattelin kyllä tehdä mahdollisimman paljon itse joululahjoja, mutta kerkesinkin tekemään (vain) kahdet lapaset.

En ole kauheasti kirjoneulonut aiemmin, ja se näistä molemmista lapasista näkyy :D Lankajuoksujen aikana lankojen kireys on välillä ok, mutta suurimmaksi osaksi joko langat ovat liian tiukalla tai sit löysällä. Totoro-lapasten kanssa opin uuden asian: lankojen sitomisen pitkien lankajuoksujen kanssa. En ole oikeastaan lapasiakaan pahemmin neulonut, enemmän olen keskittynyt noihin villasukkiin. Kirjoneulominen oli kuitenkin kivaa, ja sitä täytyy harjoitella lisää!

Siskolle neuloin Totoro-lapaset, jotka ovat monista muistakin blogeista tutut :)  Niiden ohje on Ravelry-sivuilta. Serkulle neulomani kiemura-lapaset oli sitten vähän liian pienet, koska käytin liian ohuita puikkoja, joten lupasin neuloa uudet. Näiden lapasten ohje löytyy blogista Villapallo.

3 kommenttia:

Ceraci kirjoitti...

Kivan näköiset lapaset. Itsekin otin puikoille joulun pyhinä pitkästä aikaa kirjoneulelapaset ja ajattelin yrittää opetella sitäkin tekniikkaa.

Niin se vaan menee, että ajattelee tekevänsä itse lahjoja ja kortteja, mutta niin jäi täälläkin suurimmaksi osaksi tekemättä...

Ninna kirjoitti...

Kiitos! :) Kirjoneuletekniikka ei mielestäni olekaan ihan niin yksinkertainen kuin mitä ensin arvelin. Juuri ne langan sitomiset on vähän haasteellisempia asioita, mutta eiköhän tuo harjoittelulla lähde onnistumaan :)

Tänä vuonna pitäisi jo kesällä alkaa tehdä joululahjoja ja -kortteja, niin ainakin kerkiäisi :D Saa nähdä, miten käy. Varmaan perinteisesti :P

Ceraci kirjoitti...

Heh, tänään justiinsa mietin, että joulukorttien tekeminen pitäisi aloittaa jo nyt. ;)

Lähetä kommentti