Pages

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Neidin 2-vuotissynttärit


Meidän neiti täytti reilu viikko sitten 2 vuotta ja synttäreitä ollaan juhlittu nyt kahtena viikonloppuna.

Askartelin tytölle aikas yksinkertaisen perhoskortin. Aikaa ei ollut askarrella monimutkaisempaa, sillä koristeiden näpertely vei paljon aikaa.


Mitä koristeita sitten näpertelin, niin tein riippuvan perhoskoristeen. Renkaan, josta perhoset riippuu, leikkasin paksusta pahvilaatikosta. Päällystin renkaan kankaalla, ja rautalangalla tein keskelle ristin, jossa myös osa perhosista on kiinni.


Ilmapalloja oli narulla kiinni verhotangoissa. Toki myös lapset saivat leikkiä ilmapalloilla. Happy Birthday -kissakoriste toi kivan varjon seinälle :)


Synttäreillä ei ollut sen kummempaa ohjelmaa, mutta lapset saivat onkia yllätyspussit, jotka sisälsivät karkkilaatikon, ilmapallon, rengasjojon ja minimarakassin.Synttäreillä oli tarjolla:
- kinkkupasteijoita
- karjalanpiirakoita + munavoita
- "cocktailtikkusiili"
- mokkapaloja
- neidin valitsemia muumi-keksejä
- täytekakku
- itse tehtyjä ruissnacksejä
- dumle-karkkeja kipossa


Täytekakusta muotoilin perhosen :)


Ruissnacksit on maistuvia ja helppoja tehdä. Varsinkin jos ruisleipä on menossa vanhaksi, kannattaa tehdä snacksejä, niin ne menee hyvin kaupaksi ;) Ja on terveellisempiä kuin sipsit :)  Minä teen nämä niin, että ensin voitelen leivät, leikkaan ne saksilla tikuiksi ja laitan uuninpellille leivinpaperin päälle. Ripottelen päälle yrttisuolaa. Sit vaan uuniin hetkeksi ja valmista! Uunin lämpötilasta en ole oikein varma. Nyt laitoin uunin 150 asteelle, ja ihan hyviä ja rapsakoita tuli.Viikko sitten kutsuvierasporukka oli pieni (siskoni ja hänen kaksi lastaan), joten leivoin silloin pienemmän kakun, jonka lapset (iältään olivat 1v 9kk, 2v ja 3v) saivat itse koristella. Alku sujui hyvin, mutta sitten meidän neiti innostui koristelusta niin, että kuului vain "lätsläts". Kakku on ihan lasten näköinen :D6 kommenttia:

Ceraci kirjoitti...

Kauniita koristeluita ja mukavaa ohjelmaa. Lasten koristelema kakku on sympaattisen näköinen. :)

Ninna kirjoitti...

Heh :D Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

olitko itse leikannut perhoset tuohon koristeeseen?

Ninna kirjoitti...

Joo, leikkasin perhoset itse. Hommaahan siinä oli, kun halusin perhosista siistit ja siksi leikkasin jokaisen yksitellen, mutta kannatti :)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä paperista leikkasit? Laitoitko kaksi päällekkäin ja langan väliin vai miten? Kuvista ei mielestäni näy. Kova homma on varmasti ollut, hieno on!

Ninna kirjoitti...

Käytin ihan tavallista väripaperia, joka on ikään kuin valkoinen tulostuspaperi. En laittanut kahta perhosta päällekkäin, vaikka sillä tavalla lanka ei toiselta puolelta näkyisi. (Tosin ei se ohut valkoinen lanka kauheasti nytkään sieltä erotu.) Tein perhosen ala- ja yläpuolelle vain neulalla reiät ja solmu lankaan perhosen alapuolelle riitti pitämään sen paikoillaan. Kiitos :)

Lähetä kommentti